Ημερίδα της Αγροτικής Καινοτομίας στην AgroThessaly 2019

Η έκθεση «Agrothessaly» είχε σειρά στο Πανελλαδικό οδοιπορικό προβολής και γνωριμίας της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΕ με τους αγρότες και τους Γεωτεχνικούς της χώρας.

Στα πλαίσια της 12ης Πανελλήνιας Έκθεσης για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία, η οποία διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ – HELEXPO και το Δήμο  Λάρισας το τετραήμερο 28/2-3/3, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02/03/2019 ημερίδα στο περίπτερο της Αγροτικής Καινοτομίας, με αντικείμενο την παρουσίαση των στόχων ίδρυσης και λειτουργίας της Εταιρείας.

Επιδίωξη των διοργανωτών αποτέλεσε η προβολή της εταιρείας στους επισκέπτες, η οργάνωση επαφών – συναντήσεων  με επιχειρηματίες και φορείς της αγροτικής παραγωγής για ενθάρρυνση μελλοντικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην συζήτηση με πάροχους  υπηρεσιών (συμβουλευτικά γεωτεχνικά γραφεία, μαγαζιά γεωπονικών αγροτικών εφοδίων) και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων (τυπικών και άτυπων ομάδων παραγωγών, συνεταιρισμών, μεταποιητών) στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας ώστε να ανιχνευθούν πεδία άμεσης και μελλοντικής συνεργασίας μαζί τους.

Στα άμεσα οφέλη της ευφυούς γεωργίας και τις δυνατότητές της στο μέλλον, έκανε αναφορά ο κ. Φ. Χατζηπαπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της Αγροτικής Καινοτομίας και πρόεδρος της NEUROPUBLIC. Με συγκεκριμένα παραδείγματα από την υφιστάμενη εφαρμογή του “gaiasense” στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες καλλιέργειες, απέδειξε πως οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής, η ανάπτυξη και παροχή γεωργικής συμβουλευτικής μέσω της τεχνολογικής και ψηφιακής πλατφόρμας “gaiasense” μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση ποσοτικά και ποιοτικά του γεωργικού αποτελέσματος, στην αναλογική μείωση του κόστους παραγωγής, και σε μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο κ. Χ. Τρέλλης, μέλος του ΔΣ της Αγροτικής Καινοτομίας τόνισε την αξία της γεωργικής συμβουλευτικής για τον αγρότη και την αναγκαιότητα προκήρυξης και αξιοποίησης του αντίστοιχου Μ2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Ευφυής Συμβουλευτική μπορεί να αποτελέσει αρωγό σε ένα εθνικό σύστημα παροχής συμβουλών όπου η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία θα συνδέονται με εφαρμογές στην ίδια την γεωργική πράξη. Στόχο της Αγροτικής Καινοτομίας αποτελεί η ανάπτυξη της γεωργικής συμβουλής , η ενίσχυση του ρόλου του γεωργικού συμβούλου και η συμβολή της στην υλοποίηση του μέτρου 2 και τη συνολική απορροφητικότητά του. Ιδιαίτερα στάθηκε στο πως αυτή η νέου τύπου Συμβουλευτική ανταποκρίνεται στο γράμμα και το πνεύμα των συζητήσεων για τη νέα ΚΑΠ και πως καλύπτει τις απαιτήσεις της.

Στην παρουσίαση της εταιρείας, στην μετοχική της σύνθεση όπως εκφράζεται με την συμμετοχή των τριών βασικών πυλώνων της γεωργικής ανάπτυξης (αγρότες-γεωτεχνικοί-επιστήμη και τεχνολογία), στο τι κάνει η Αγροτική Καινοτομία, στους στόχους και στο πλάνο ανάπτυξής της στάθηκε ο κ. Ν. Στουπής, Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Καινοτομίας.

Την συζήτηση της εκδήλωσης συντόνισε ο κ. Π. Κακαφίκας, αντιπρόεδρος της Αγροτικής Καινοτομίας.

Αφήστε μια απάντηση